Date: 2022-09-23 21:23:43
From: rpt@desudoli.cz
Subject: Hunter
To: dalnopis@desudoli.cz
Tags: politika praxe
Desc: Příběh nejznámějšího laptopu na světě.

Hunter

Není to tak dlouho, co pánové z The Duran udělali rozhovor s J. P. Mac Isaacem, jehož se účastnil i Larry Johnson. J. P. Mac Isaac (dále jen JP) je autorem knihy American Injustice: My Battle to Expose the Truth. JP pracoval jako opravář IT. Opravoval notebooky a tak se stalo, že mu jednoho dne kdosi přivezl laptop, který se chystal do křemíkového nebe, a chtěl z něj zachránit data. Naneštěstí (nebo naštěstí, jak se to vezme) nešlo data překopírovat automaticky, protože notebook se neustále vypínal, a tak je JP musel kopírovat ručně a ověřovat, zda se soubor přenesl na nový disk. Přitom si nemohl nevšimnout mnoha nestandardních věcí, až kriminálního charakteru. Byl to laptop Huntera Bidena a psal se rok 2019.

Co dělat v takové situaci? Joe Biden kandidoval na prezidenta Spojených států a právě došlo k impeachmentu Donalda Trumpa kvůli jeho telefonátu Zelenskému ohledně aktivit Bidenů na Ukrajině. Hunter si svůj laptop nevyzvedl a vyptávali se na něj nějací lidé. JP se začal obávat o svůj život a kontaktoval FBI. Ukázalo se, že je to chyba.

FBI totiž neudělal nic a zahrál celou věc do autu. Poněkud zvláštní chování na to, že mohlo jít o relevantní důkazy v případu impeachmentu Donalda Trumpa. Nebudu daleko od pravdy, když toto nazvu zadržováním důkazů, což je, nemýlím-li se, kriminální čin. Když JP začal na FBI tlačit, obvinili ho, že je ruský agent. JP, patriot z vojenské rodiny a ruský agent! A proč ne? Koneckonců Donalda Trumpa, tehdejšího prezidenta, vinili ze spolupráce s Putinem.

Ironie je, že to byl právě Hunter, kdo lhal a spolupracoval s cizími mocnostmi. Úroveň korupce na Ukrajině byla tak vysoká (dnes je možná ještě větší), že se přelila na mezinárodní scénu. To mohl být jeden z důvodů zahájení SMO.

Ale vraťme se zpátky k FBI. Larry jako pamětník uvedl, že taková úroveň politizace úřadů, v tomto případě FBI a CIA, nikdy předtím nebyla. FBI se stala součástí politického boje. Jak je možné, že vyšetřovací úřad, tedy vlastně kriminálka, má politický vliv? Donald Trump by mohl vyprávět, jak nebezpečná je tato kombinace pro americký politický systém.

Současné Spojené státy jsou zkorumpovaná země, kde dochází k přesunu státních peněz do soukromých rukou. Washington DC je jedna z největších praček peněz na světě za posledních 200 let. To si myslí Larry Johnson. Donald Trump tento systém ohrožoval, protože do něj nepatřil. Jak dopadly následné volby a kdo by měl skutečně sedět v Oválné pracovně, o tom jsem už psal.

Člověk odchovaný americkými akčními filmy by se mohl ptát, proč dotyčné nepohodlné osoby někdo prostě nesejmul? Třeba italská politická scéna druhé poloviny 20. století byla takovými „událostmi“ proslulá. I na to dává Larry, bývalý agent CIA, odpověď: FBI i CIA jsou především byrokracie a jejich činnost je ve skutečnosti mnohem méně „profesionální“, než by člověk čekal. Prostě Hollywood a realita se liší.

Co říci na závěr? Doporučuji si poslechnout výše odkazovaný rozhovor. Chlapík na mě působí důvěryhodným dojmem. Jeho kariéra v IT byznysu je samozřejmě v troskách po intenzivním období destrukce dobré pověsti obviněními ze špionáže pro Rusy a hackerství. Nikdo už mu nebude důvěřovat, přinejmenším ne v tomto oboru. Extrémní skeptik samozřejmě neuvěří, ale extrémní skeptik je buď nekonzistentní a slepě věří v Radiolžurnál nebo konzistentní a nevěří v nic, ani v existejnci Japonska, protože ho neviděl na vlastní oči. Tím chci říci, že absolutní jistotu nemáme v ničem, ale tato verze příběhu poměrně dobře zapadá do celkového kontextu aktuálních událostí.

EOF