Date: 2021-04-10 20:00:00
From: rpt@desudoli.cz
Subject: Koronacirkus
To: dalnopis@desudoli.cz
Tags: zdraví propaganda
Desc: Ani tady nelze nechat všudypřítomnou pandemii bez komentáře.

Koronacirkus

Zůstávám skeptikem. Nepopírám existenci nemoci, ani její dopad, tzn. vyšší počet úmrtí, závažný průběh některých případů a různé fatální postcovidové stavy (ty připisuju problémům, které byly v organismu postižených už přítomné). Mám problém s vládními opatřeními, které nepřinesly výsledek odpovídající nákladům. Mám na mysli roušky a lockdowny. Nezavrhuju očkování a za určitých okolností bych mu dal přednost, ale nedůvěřuju nedávno vyvinutým a nevyzkoušeným vakcínám.

„Za vším hledej peníze“ určitě neplatí pokaždé, ale v tomto případě jde o příliš velký balík financí a vlivu. Taková příležitost se nenaskytne každý den a není pravděpodobné, že by se jí farmaceutický průmysl, po zbraních patrně největší byznys na světě, nechopil. Omezení svobod a změna určitých společenských tradic a rituálů se zase hodí do krámu radikálním progresivcům, neboť je dalším krůčkem k přeměně člověka ve výrobní a konzumní jednotku, ideál budoucího jednotného socialistického světa, kde všichni (nuceně) táhneme za jeden provaz, abychom dosáhli pozemského ráje, který nám komunisté nejrůznějších barev a odstínů už dlouho slibují.

Pak jsou tu média, jejichž „výkony“ redukovaly mou beztak nízkou úctu k této instituci na nulu. Lžurnalistika je na žebříčku povolání ještě o několik příček níž než prostituce.

Pokud někoho baví hrabat se ve statistickách, doporučuju tyto stránky, případně blog statistika Briggse. Situace v ČR je sice odlišná, ale celková dynamika patrně bude stejná. Mezi pravděpodobné příčiny lze zařadit stárnoucí populaci a vyšší procento obézních nebo jinak ze zdravotního hlediska nevalně disponovaných lidí, i když to dle mého soudu nestačí, protože to jsou obecné problémy celé západní Evropy. Nevylučuju ani špatnou statistiku.

Zajímavý text se objevil na unz.com. Zabývá se nízkým dopadem covidu v Africe a zkoumá možnou souvislost mezi genetickou výbavou a reakcí na covid. Zkoumat genetické rozdíly mezi populacemi zavání rasismem, což v aktuální bolševické atmosféře politické korketnosti znamená vážné problémy s kariérou. Prinejmenším v USA. I proto článek vyznívá velice opatrně.

Souhlasím s tím, že genetický výzkum populací je nutný kvůli lepšímu zvládání budoucích epidemií. Nicméně se domnívám, že případ Afrika lze vysvětlit i bez genetiky:

Ať už platí jedno nebo všechna výše uvedená vysvětlení, vrhá to zajímavé světlo na naše, západní řešení problému a na to, v jaké situaci a mentálním rozpoložení se nacházíme. Jsme jak stará dáma, která je natolik choulostivá, že si nemůže dovolit „přechodit“ nastalé potíže v obavě před možnými následky, byť nejsou neúnosné. Druhý poznatek je, že volíme vždy drahá, na technologiích závislá řešení a považujeme to ještě za symbol naší moci, bohatství a schopnosti vypořádat se s problémy.

Tolik na téma covid. Nějaké hlubší ponoření se do problému neplánuju. Znovu opakuji, jsem spíše skeptik, ale mohu se mýlit. Možná skutečně žijeme v době bezprecedentní pandemie, která zcela zaskočila vlády a jiné organizace zodpovědné za veřejné dobro a ty dělají, co se dá, v dobré víře a s naprosto čestnými úmysly (alespoň v celkovém součtu), aby dostaly situaci pod kontrolu. Možná, ale víra v dobrotu lidské povahy není moje silná stránka.

Updates

Problémy s vakcínami jsou už oficiální. Přiznala to americká CDC. Zejména u mladých lidí se objevují záněty srdce a další problémy. Kontrariáni upozorňují, že skutečný počet případů bude daleko vyšší.

EOF